"Jelentem, magyar vagyok!" - az MPP népszámlálási kampánya


2011.09.27., Duna Televízió, Híradó

„Jelentem, magyar vagyok!” – Ezzel a képeslapokon megjelenő jelszóval ösztönzi magyarságuk vállalására a székelyeket és a csángókat a Magyar Polgári Párt. Az erdélyi szervezet saját népszámlálási kampányt indított, és arra hívja fel a magyar válaszadók figyelmét, hogy ne tévessze meg őket, ha a számlálóbiztos nemzetiségre vonatkozó kérdései között csángó vagy székely opció is szerepel.

Kádár Melinda, Dakó István, Demeter Zoltán

 

11 erdélyi megyében és a csángómagyarok által is lakott Bákó megyében töltik meg szórólapokkal a postaládákat a Magyar Polgári Párt önkéntesei. Ahhoz, hogy a hatalom ne tudja meghamisítani a magyarság valós lélekszámát, fontos, hogy a Székelyföldön vagy csángóvidéken élők is vallják magukat magyarnak – erre figyelmeztetnek az MPP képeslap típusú szórólapjai. A párt vezetői azt remélik, hogy a címzettek tovább küldik a képeslapokat, így a magyarság vállalására ösztönző üzenet minden romániai magyarhoz eljuthat.

Az MPP a párt saját honlapján, az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács a nepszamlalas.ro oldalon tájékoztat az október 20-án kezdődő népszámlálás fontos részleteiről. Úgy tudjuk, a három erdélyi magyar szervezet közös kampányt is tervez annak érdekében, hogy a külföldön tartózkodó romániai magyarok se maradjanak ki a népszámlálásból. Esetükben családtagjaik segítségével tölthetők ki az űrlapok.

 


 
WMP plug-in

Videotartalmaink lejátszásához szükséges a
Windows Media Player plug-in telepítése.

Firefox böngésző számára elérhető itt,
Google Chrome böngésző számára itt.

Valutaárfolyam - Román Nemzeti Bank
2019. január 21.
EUR   EUR   4.7081
HUF   HUF   1.4797
USD   USD   4.1377

PARTNEREK