Összefogás Évikéért


2011.08.29., Duna Televízió, Közbeszéd

Segítőkész barátok, ismerősök és jó szándékú emberek összefogásán múlhat egy 24 éves székely lány élete. A székelykeresztúri származású Madaras Évikénél görögországi tartózkodása alatt derült ki, hogy leukémiában szenved. A kemoterápiás kezelések már megkezdődtek, de csontvelő-átültetésre is szüksége lesz. A több ezer eurós kezelési költségek meghaladják a lány és családja anyagi lehetőségeit, ezért szülővárosa önkormányzata széleskörű adománygyűjtésbe kezdett.

Kádár Melinda, Szikszai Olivér, Demeter Zoltán

A riport után a Székelyföldi Stúdióban Évike édesanyja beszél lánya állapotáról.

Madaras Évikét szülővárosában, Székelykeresztúron, csakúgy, mint Marosvásárhelyen, ahol egyetemi éveit töltötte mindenki életvidám, talpraesett lánynak ismeri. A kedves, örökmozgó lány bejárta fél Európát, de most segélykiáltása kell, hogy eljusson egész Európába. Néhány hete egy görögországi kórházban leukémiát diagnosztizáltak nála, a gyógyulásához esélyt adó kemoterápiás kezelések és csontvelő transzplantáció költségei pedig akár 120 ezer euróra is rúghatnak. A székelykeresztúri önkormányzat karöltve Évike barátaival pénzgyűjtési-akciót indított, az édesanyja nevére nyitott bankszámlákon, valamint a székelyföldi üzletekben kihelyezett adománydobozokban és más jótékonysági rendezvényeken várják a felajánlásokat. Vasárnap a csíkszeredai Városi Sportcsarnokban megtartott Hargita Gyöngye Kosárlabda Klub Csíkszereda – U-Mobitelco Kolozsvár kosárlabda-mérkőzésen szintén Évike javára gyűjtöttek. A szervezők beszámolója szerint 481 lejt sikerült összegyűjteni.

Évike leginkább a jól ismert közösségi portálon értesül a gyógyulása érdekében indított összefogásról. A Székelyföldi Stúdió stábjának egy nappal a soron következő kemoterápiás kezelés előtt sikerült telefonon beszélni Évikével, aki büszkeséggel vegyes őszinte meghatottsággal beszélt arról, hogy milyen sokat jelent számára az itthoniak segítő szándéka.

Olyan sokan próbálnak segíteni, felhívnak, biztatnak , ezért érzem, hogy kutya kötelességem meggyógyulni Csak megköszönni tudom, soha nem gondoltam volna, hogy ennyi ember mögöttem van és támogat -- mondta Évike.

A fiatal lány jelenleg Thesszalonikiben, vőlegénye lakásán tartózkodik, onnan jár be a kórházi kezelésekre. Párjával öt éve ismerkedett meg, októberre tervezték az esküvőt, s bár a betegsége miatt a házasságkötés most elmarad, Évike már tudja: életre szóló társra talált, hiszen a fiú munkahelyét is feladta, azért hogy 24 órából 24-et lehessen a rettenetes kór miatt legyengült kedvese mellett.

A Duna Tv Székelyföldi Stúdiójában Madaras Ibolya, Évike édesanyja arról beszélt, hogy lánya nincs olyan állapotban, hogy hazaszállítsák, erről orvosi papírja is van. Ezért a kemoterápiás kezelések után, az ősszel esedékes csontvelő-transzplantációt is Thesszalonikiben végzik majd el, a lehetséges donor pedig Évike Budapesten élő húga.  
Eddig mintegy 17 ezer euró gyűlt össze a több szálon elindított karitatív akcióban, ezért továbbra is várják a felajánlásokat az Évike édesanyja nevére nyitott bankszámlaszámokon.  


Az utaláshoz szükséges adatok egy helyen megtalálhatók a www.facebook.com/SegitsunkEvikenek oldalon.


 
WMP plug-in

Videotartalmaink lejátszásához szükséges a
Windows Media Player plug-in telepítése.

Firefox böngésző számára elérhető itt,
Google Chrome böngésző számára itt.

Valutaárfolyam - Román Nemzeti Bank
2019. január 21.
EUR   EUR   4.7081
HUF   HUF   1.4797
USD   USD   4.1377

PARTNEREK