300-ból már csak húszan - Erdély Hangja 2010

Karácsony előtt ünnepi díszbe öltözött Kézdivásárhely főtere, a Vigadó öltözőiben pedig az Erdély Hangja versenyzőit csinosítják.

A nagybányai Vári Orsolya operaénekesnek készül, most következő fellépésére - első alkalommal -  könnyűzenei dalt választott
- Nem énekeltem még ilyen típusú zenét és egy kicsit izgulok persze- mondja a váradi hölgy, pedig izgalomra nem volt ok: fellépésével elnyerte az egyébként következetesen szigorú zsűri kegyét. Nem aggódott viszont Teleki Zoltán, ő egy Máté Péter által is előadott világsikerű dallal érkezett Gyergyószentmiklósról. Zoltán egyébként a verseny egyik rangidős versenyzője, 39 éves, közgazdászként dolgozik.
- 89 után amikor megtörtént a fordulat, ugyebár nekem kicsit kimaradt az az időszak amikor még be tudtam volna nevezni. Mikor megjelent ez a lehetőség, azt mondtam nem nézhetek Önmagammal szembe a tükörbe, ha nem próbálom ezt meg."


A 300 induló produkció közül mindössze egyetlen együttes jutott el a második elődöntőig, a Grafic zenekart brassói középiskolások alkotják
- Elég nagy hangsúlyt fektetünk a tanulásra is, azonban hétvégén mindig kerül idő a zenére, és most így, hogy többet kell készülni, hagyjuk a sulit és elsőbbséget érdemel a zene ilyenkor- vallja meg a középiskolás lány, Jakab Péter Izabella.

Szintén középiskolás a székelyudvarhelyi Antal Tamás, ő zeneművészeti líceumban tanul, a közönség és a zsűri is értékelte képzett énekhangját.
Tamás örül annak, hogy bekerült a legjobbak közé az Erdély Hangja vetélkedőn, ehhez nemcsak kiváló hangja, hanem okos dal-választásai is hozzásegítették.
- A dalokat először is a nevelőmmel és a tanárnőmmel választom az iskolából, és nagy mérvadó a barátnőmnek a véleménye és a szüleimnek a véleménye és akkor ezek szerint kiszelektálom, tehát ilyen előadók mint Josh Groban vagy Bereczki Zoltán, ezek a főbb előadóim, akiket szeretek és akiktől éneklek.

Az Erdély Hangja második elődöntője ismét közönségsikert jelentett - és nemcsak a rendezvénynek otthont adó Kézdivásárhelyen - hiszen a rendezvény honlapjának látogatottsága elérte a negyedmilliót, több ezer elismerő levél, vélemény is érkezett.
Szabó Katalin, a fesztivál médiareferense a visszajelzésekről így beszél:
- Mindenféle fajta értékelést, kritikát, negatív kritikát, pozitív kritikát természetesen szívesen várunk, mert úgy érezzük hogy a közönséggel együtt, a versenyzőkkel együtt valami szépet tudunk alkotni.

A következő elődöntőre már elkezdődött a felkészülés, december 16.-án a versenyzők ismét próbára teszik tehetségüket a Vigadó színpadán.

Fecső Zoltán, Dakó István, Fancsali Levente


 
WMP plug-in

Videotartalmaink lejátszásához szükséges a
Windows Media Player plug-in telepítése.

Firefox böngésző számára elérhető itt,
Google Chrome böngésző számára itt.

Valutaárfolyam - Román Nemzeti Bank
2019. január 21.
EUR   EUR   4.7081
HUF   HUF   1.4797
USD   USD   4.1377

PARTNEREK