Sok gyerek várta idén is a Mikulást Székelyudvarhelyen

 

Néhány székelyföldi vállalkozó és több polgármesteri hivatal gondoskodott arról, hogy idén is tele puttonnyal érkezzen a Mikulás azokhoz a gyerekekhez, akik ezekben napokban a kórházakban gyógyulnak. De a Mikulás értékelte és ajándékkal jutalmazta azokat az óvodásokat is, akik a kívánságokat tartalmazó levél mellett ünnepi műsorral is készültek.

A Mikulás most nem a kéményből érkezik, hanem a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal kapuján át indul útnak. Sajtóinformációk szerint a gazdasági világválság miatt az önkormányzat is segített a gyerekeknek szánt ajándékok összeállításában. A piros ruhás jóságos öregúr hó hiányában nem a rénszarvasok húzta szánján közlekedik, őt az önkormányzat munkatársai szállítják. Első útja a Bice-Bóca központhoz vezet.

A központban élő gyerek mindennapjai nehezebbek, mint az egészséges társaiké, de örömük éppúgy határtalan amikor megpillantják a várva várt vendéget.

A Csicsergő napközi otthon, a gyerekek az ajándékokat itt sem önzetlenül várják, komoly műsorral készültek a nagyszakállú érkezésére.

A Csicsergő napközi-otthonban már hetek óta Mikulás-járásra készülnek a gyerekek és az óvónők.

„Rengeteg előkészülettel jár: az első és a legfontosabb, amit itt a napköziben közösen elkészítünk, az a levél a Mikuláshoz, ahova minden gyerek berajzolja a kívánságait” – mondja Balogh Emőke óvónő.

Igaz, csak a Mikulás sejtheti meg ezekből a rajzokból az óhajtott ajándékot. A gyerekek vidám arckifejezése azonban azt jelzi, ő idén sem tévedett.

A Városi Kórházban fekvő gyerekekhez egy székelyföldi üzletlánc is küldött ajándékokat. A Mikulás örömmel vállalta a feladatot. A legtöbb gyerek most tüdőgyulladás miatt kénytelen kórházban tölteni a várt ünnepnapot, de nagyon örülnek annak, hogy a Mikulás itt is megtalálta őket. A Mikulás búcsúzóul minden gyereknek gyógyulást kívánt, hogy a Karácsonyt már mindenki családi körben ünnepelhesse.

Fecső Zoltán, Jakab Ervin, Fancsali Levente
Száva Enikő, Demeter Zoltán, Jakab Endre 
WMP plug-in

Videotartalmaink lejátszásához szükséges a
Windows Media Player plug-in telepítése.

Firefox böngésző számára elérhető itt,
Google Chrome böngésző számára itt.

Valutaárfolyam - Román Nemzeti Bank
2019. január 21.
EUR   EUR   4.7081
HUF   HUF   1.4797
USD   USD   4.1377

PARTNEREK