TündiKék

Sándor Nagy Tündét mindenki Tündinek szólítja, legújabb kiállításának a TündiKék nevet adta. A képeken látható lány hol vékony, hol dundi, hol rövid hajú, hol göndör fürtöket visel, de ha jobban megnézzük, mindegyikben felismerhetjük az alkotót. Nem véletlen - Tündi élete már régen összefonódott művészetével.

Ha egy fárasztó nap után nem fogad senki otthon, és nyakadba szakad a magány, akkor eszedbe juthat Ady két sora: szeretném, ha szeretnének, s lennék valakié. Nincs olyan ember a földön, aki ne ismerné ezt az érzést? Tündi magánnyal való találkozása viszont mindig eredményes, ezért születhettek meg ezek a képek.

Ez az én életem, minden egyes kép visszavezethető egy jelenetre, egy történetre. Ahhoz, hogy alkossak, ahhoz tenni kell, jönni-menni, érezni, szeretni-utálni esni, bukni, felállni... ha nem teszek semmit, nincs ihlet – mondja Tündi, aki minden érzelmét papírra tudja vetni. Különösen a kellemetlen, groteszk, humoros élethelyzeteit szereti kifigurázni, megrajzolni. Önarcképe sem túl szokványos. A vidám színek, a könnyed rajzok mögött tehát komoly érzelmek rejtőznek, talán ezért olyan megkapóak a képek.

Tünde tudja, hogy minél többen hallanak róla, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a nagyon szűkös erdélyi illusztrátori piacra beférkőzhet, mégis úgy érzi, készülő kisfilmünkkel a szellemi prostitúció útjára lépett. Én csak elkönyvelem, hogy stábunk is hozzájárult egy újabb kép születéséhez.

Három dolog van, amit Tündi szeret csinálni, és csinálni is fog - a rajzolás, a taxizás és a takarítás.

 

Száva Enikő, Demeter Levente, Fancsali Levente


 
WMP plug-in

Videotartalmaink lejátszásához szükséges a
Windows Media Player plug-in telepítése.

Firefox böngésző számára elérhető itt,
Google Chrome böngésző számára itt.

Valutaárfolyam - Román Nemzeti Bank
2019. január 21.
EUR   EUR   4.7081
HUF   HUF   1.4797
USD   USD   4.1377

PARTNEREK