Keresik Erdély hangját

 

Romániában szinte nincsenek magyar sztárok, alig akad olyan előadóművész, akinek neve ismerősen cseng. Hiányoznak a menedzserek, a pénz, a magyar kiadók, nem léteznek bulvárlapok, és ami talán a legfontosabb: nincs olyan megjelenési lehetőség, amely országos vagy akár Erdély-szintű ismertséget hozhatna. Most lesz. Ezt ígérik az Erdély Hangja 2010 tehetségkutató verseny szervezői.

Ménessy Kinga Kitty, a rendezvény műsorvezetője a Duna Televízió Székelyföldi Regionális Stúdiójában úgy vélte: attól, hogy ezt a versenyt a kisvárosnak számító Kézdivásárhelyen rendezik meg, a megmérettetés még ugyanakkora lehetőséget biztosíthat egy tehetség indulásához, mintha egy nagyobb településen lenne a helyszín. Egy pici helyről, de Erdélyhez akarunk szólni – tette hozzá a műsorvezető.

Szabó Katalin, az esemény egyik szervezője elmondta: szeretnének megteremteni egy kiindulópontnak számító médiapiacot. Szeretnék megszólítani a médiákat is azért, hogy támogassák a tehetségeket. „Ha például felfedeznek valakit, aki nagy színvonalat tud képviselni, akkor annak legyen lehetősége innen elindulni, és itt is maradni. Ne kelljen elmennie külföldre, ott befutni, és utána hazajönni” – jelentette ki a szervező.


A jelek szerint már beindult a folyamat, hiszen a teljes erdélyi sajtó mellettük áll, ami Szabó Katalin szerint jó kiindulópontot jelenthet.
Ménessy Kinga Kitty elmondta: konkrétan ismernek olyan tehetségeket, akik magyarországi tehetségkutatókra jelentkeztek, mert úgy érezték, van bennük annyi tehetség, hogy ismertté váljanak. Jelenleg azonban ehhez el kellett menniük. „Azt szeretnénk, hogy megmutatkozzon a színpadon a székelyföldi érték, az a kis plusz, amitől mi, székelyföldi magyarok másak vagyunk. Olyan produkciókat lássunk, ami erdélyi, a mienk, és eközben megállja a helyét akármelyik színpadon” – mondta Ménessy Kinga Kitty.
A szervezők november 13-ig várják a tehetségek jelentkezését nemzetiségtől függetlenül. Eddig közel százan neveztek be.

Bán Kata, Demeter Levente, Fancsali Levente
Kádár Melinda, Száva Enikő


 
WMP plug-in

Videotartalmaink lejátszásához szükséges a
Windows Media Player plug-in telepítése.

Firefox böngésző számára elérhető itt,
Google Chrome böngésző számára itt.

Valutaárfolyam - Román Nemzeti Bank
2019. január 21.
EUR   EUR   4.7081
HUF   HUF   1.4797
USD   USD   4.1377

PARTNEREK