„Délvidéki pávák”

Három vajdasági továbbjutó a szarvasi válogatón

Lezárult a Fölszállott a páva területi válogatósorozatának második felvonása. A szarvasi megmérettetésen újvidéki, adai és kupuszinai versenyzők is továbbjutottak.

Szeptember 4-étől sugározza a közmédia a Fölszállott a páva területi válogatóversenyeit. Szeptember 11-én a nézők a szarvasi rendezvény tehetséges gyermekeit ismerhették meg. A pénteki versenyből három délvidéki formáció is továbbjutott.

Ivánovics Viktor a szlovákok, szerbek és magyarok lakta Újvidékről érkezett. A többnemzetiségű családban született, s 11 éves kora ellenére 5 nyelven beszélő fiatalember a szarvasi selejtezőn két kategóriában is a zsűri elé állt: hangszeres szólistaként prímtamburán játszott, de végül szlavóniai dalcsokrával énekes szólistaként ért el nagyobb sikert.

Az adai Bognár Odett vonzódása a népdalokhoz a kereskedelmi médiához köthető: családi körben tévézett, amikor a tehetségkutató versenyen egy bátor fiatalember népdallal lépett a zsűri elé. A vajdasági ifjú hölgy ekkor szeretett bele a népi énekbe, 2012-ben pedig a Duna Televízió Pávája pecsételte meg további sorsát.

A Bukrok Énekegyüttes tagjai, Koleszár Judit és Csernai Panna a délvidéki Kupuszinából érkeztek a műsorba. Nagyon büszkék rá, hogy - a Pávának is köszönhetően -, egyre többen ismerik kis falujuk nevét, arra pedig még büszkébbek, hogy a találkozóra Csizmadia Anna készítette fel őket. Anna 2012-ben rajzolta fel a térképre a vajdasági kis települést, népdalkincsét pedig azóta már tanítja is.
Az MTVA és a Hagyományok Háza által - ezúttal 6 és 14 év közötti fiatalok számára - meghirdetett a népzene- és néptánc vetélkedőt nagy várakozás előzte meg. A versenyre 550 produkció nevezett be, a válogatókon 365 formáció, 1626 fő szerepelt.

Úgy tűnik, a nézők is szívükbe zárták az új sorozatot: első válogatón 585 ezer néző kapcsolódott be a műsorba.

Adás: 2015.szeptember 11., péntek (Duna 21.30)
Ismétlés: 2015. szeptember 12., szombat (Duna World 5.00)
(A sugárzási időpontokat erdélyi idő szerint tüntettük fel)

A Fölszállott a páva szeptember 18-án a salgótarjáni válogatóval jelentkezik.


IVÁNOVICS VIKTOR BOGNÁR ODETT BUKROK ÉNEKEGYÜTTES: KOLESZÁR JUDIT ÉS CSERNAI PANNA

 

 

Adás: 2013.augusztus 6., (Duna 16.30)


 
WMP plug-in

Videotartalmaink lejátszásához szükséges a
Windows Media Player plug-in telepítése.

Firefox böngésző számára elérhető itt,
Google Chrome böngésző számára itt.

Valutaárfolyam - Román Nemzeti Bank
2019. január 21.
EUR   EUR   4.7081
HUF   HUF   1.4797
USD   USD   4.1377

PARTNEREK