Duna Nap Torockón

Duna Nap Torockón

Torockó immár második alkalommal ad otthont június 6-án a Duna Televízió jeles eseményének. A Duna Napon a helyi együttesek mellett neves anyaországi és külhoni művészek várják gazdag programmal a vendégeket.

A Duna Televízió – a tavalyi siker nyomán– június 6-án az az Europa Nostra-díjas községben ismét megrendezi a Duna Napot. Az idén egynaposra tervezett, 16.00 órától a főtéren kezdődő bemutató a magyar népzene és a könnyűzene seregszemléje is egyben.
A várhatóan népes közönség a helyi együtteseknek, a Torockói fúvószenekarnak, kórusnak és citerazenekarnak, a Kis és Nagy Szilas, továbbá az aranyosszéki gyerek-tánccsoportoknak, és a Magyarlapádi Piros Pántlikás Zenekarnak tapsolhat, de mellettük fellépnek a Fölszállott a páva tehetségkutatóból megismert Harmadik Zenekar, Nagy Noémi Kriszta énekes, Melles Endre szólótáncos és Vaszi Levente, a kosteleki hagyományőrző is.
A könnyűműfaj-kedvelők szívét 19.30 órakor Janicsák Veca, Caramel, Péter Szabó Szilvia, majd este 9 órától az erdélyi közönség egyik nagy kedvence, a Kormorán dobogtatja meg. Az estet látványos tűzijáték zárja. A jó poénokat és a pergő műsorvezetést – az erdélyi stand up-os sztár, Zsók Levente személye garantálja. Az eseményt Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár is megtiszteli jelenlétével, a jeles napot Dobos Menyhért, a Duna Televízió vezérigazgatója nyitja meg.

„A hagyományteremtő esemény gondolata a torockói Duna Ház felújítása nyomán vált realitássá – kommentálja a kezdeményezést a Duna első embere. – Az álmunk közben élő valósággá vált, a kulturális központtal nemcsak az erdélyi magyarság, hanem mi is gazdagabbak lettünk.”
Valóban, az egy éve felavatott új kulturális intézménnyel a médium tevőlegesen is bekapcsolódhatott az egykori bányászváros kulturális és nemzetvédő munkájába. A torockói Duna Ház megálmodóit a határon túli magyarsággal való kapcsolatépítés mellett a Duna Televízió erdélyi népszerűsítése is motiválta, mivel a közelmúltban nemzeti főadóvá előlépett csatorna alapításától kezdve az egyik legfontosabb kapocs az országhatárok által elszakított területeken élők számára. A kulturális központ az elmúlt egy esztendő alatt megfelelt a várakozásnak: a falai közt számos rendezvényt, többek között közönségtalálkozókat, rendhagyó irodalomórákat, történész-, nyelvész-, néptánc konferenciát szerveztek, emellett nagyon népszerű a Ház heti rendszerességgel működő filmklubja is. A jeles ünnepen is kitárulnak a központ kapui, egy bibliatörténeti kiállítás megnyitójára várják az egybegyűlteket (15.30).

A Duna Televízió vezetése és a fellépők mindenkit szeretettel várnak!


 

 

 

Adás: 2013.augusztus 6., (Duna 16.30)


 
WMP plug-in

Videotartalmaink lejátszásához szükséges a
Windows Media Player plug-in telepítése.

Firefox böngésző számára elérhető itt,
Google Chrome böngésző számára itt.

Valutaárfolyam - Román Nemzeti Bank
2019. január 21.
EUR   EUR   4.7081
HUF   HUF   1.4797
USD   USD   4.1377

PARTNEREK