A finn Télapó a Család-barátban

Évfordulós kerekasztal a Heti Hírmondóban

A közmédia stúdiójába látogat Joulupukki, a finn Mikulás. A legendák északi hősét a népszerű magazinban lelkes gyermeksereg várja.

A pénteki Család-barátba látogat a finn Mikulás. Joulupukki – a változó időjárás ellenére is – „szánon”, s ajándékokkal megrakott nehéz puttonnyal a vállán érkezik az MTVA Kunigunda útjai stúdiójába. A kis csomagoknak minden bizonnyal akad gazdája, hiszen tizenöt gyerek – Mikulásváró énekekkel, versekkel, rigmusokkal fogadja.

Onyutha Judit és Csézy mikrofonja előtt a Télapó beszámol hosszú és fáradtságos útjáról, s magyar (finn) szokás szerint megajándékozza a jó gyerekeket. Azért, hogy karitatív munkáját ne akadályozzák a nyelvi nehézségek, hűséges manója veszi át a tolmács szerepét. A műsorban a nézők emellett elleshetik a szaloncukor készítésének titkait, s a kis résztvevők barátságkarkötőkkel kedveskednek egymásnak.

„Advent a szeretet és a várakozás ideje nálunk és Finnországban is – teszi hozzá Bogdán Lilla a Finn Intézet projektmenedzsere. – Tizenkettedik alkalommal látogat hozzánk Joulupukki, elhozza karácsony üzenetét, s minden eljövetelével mosolyt csal a gyermekek és felnőttek arcára.”
A Télapó egy hétig, 19 helyszínen találkozik ifjú híveivel: árvaházak, óvodák, egyházi intézmények lakói lesik érkezését.Adás: 2014. december 5., péntek (M1 11.20, Duna World 17.15, erdélyi idő)

 

 


 

 

 

Adás: 2013.augusztus 6., (Duna 16.30)


 
WMP plug-in

Videotartalmaink lejátszásához szükséges a
Windows Media Player plug-in telepítése.

Firefox böngésző számára elérhető itt,
Google Chrome böngésző számára itt.

Valutaárfolyam - Román Nemzeti Bank
2019. január 21.
EUR   EUR   4.7081
HUF   HUF   1.4797
USD   USD   4.1377

PARTNEREK