A Szimfonik Live kolozsvári koncertje a Dunán

Az MR Szimfonikusok fellépése a magyar popsztárokkal nem új keletű; ezúttal a Kolozsvári Magyar Napokon szerepeltek együtt. A nagysikerű koncertet a Duna szeptember 20-21-én, két részben közvetíti.

Az MR Szimfonikusok már negyedik alkalommal szerepelt a magyar popszakma képviselőivel, első alkalommal Budapesten kívül. A népszerű összeállításnak a Kolozsvári Magyar Napok adtak otthont augusztusban. Az est folyamán fellépett Péterfy Bori, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Heaven Street Seven és az Irie Maffia.
Az „Óperencián innen és túl” szlogennel fémjelzett rendezvénysorozaton adott koncerten a dalokat Megyesi Ádám, Subicz Gábor és Balogh Sándor karmester és zeneszerző hangszerelte. A koncert komolyzenei oldalát képviselő MR Szimfonikus Zenekart Balogh Sándor vezényelte.

A közvetítés egyedi voltát az is adja, hogy a Székelyföldi Stúdió támogatását is élvező kolozsvári Video Pontes stúdió először rögzített ilyen terjedelemben és minőségben koncertet.

A Petőfi Rádió 2010-ben mutatta be Szimfonik nevű programját, amelynek keretében egy rock zenekar és egy szimfonikus zenekar találkozott. Az örömzenélésből egy jól ismert magyar dal rock-hangszereket sem nélkülöző nagyzenekari változata született meg. A Heaven Street Seven Ez a szerelem című dalának szimfonikus átiratára minden bizonnyal sokan emlékeznek.
A programot továbbfejlesztették, és a Szimfonik Live nevet kapta. Ahogy a neve is mutatja, ekkor már minden koncertet élőben mutattak be.
A közmédia szombaton és vasárnap két részben közvetíti a koncertet.

Adás (erdélyi idő szerint):
2014. szeptember 21., Duna 00.05
2014. szeptember 22., Duna 23.45

 

 

 

Adás: 2013.augusztus 6., (Duna 16.30)


 
WMP plug-in

Videotartalmaink lejátszásához szükséges a
Windows Media Player plug-in telepítése.

Firefox böngésző számára elérhető itt,
Google Chrome böngésző számára itt.

Valutaárfolyam - Román Nemzeti Bank
2018. június 20.
EUR   EUR   4.6660
HUF   HUF   1.4443
USD   USD   4.0348

PARTNEREK