Egy élet áldozata

Hosszan tartó súlyos betegségben elhunyt Balogh Bornemissza Eszter, a Magyar Televízió határon túli műsorainak egykori felelős szerkesztője. Elkötelezett élete minden újságírónak, közéleti személynek például szolgálhat.

Türelemmel viselt súlyos betegségben május 13-án, 60 éves korában távozott az élők sorából Balogh Bornemissza Eszter, a Magyar Televízió nyugalmazott vezető szerkesztője.

Az újságírással Kárpátalján, a Kárpáti Igaz Szó napilap munkatársaként jegyezte el magát. Áttelepülése után neve két évtizeden keresztül összeforrott a határon túli tematikájú műsorokkal, mint a Nagylátószög, a Palackposta, a Vándorének, a Szórvány, a Kézfogás és a Határátkelő.

„Eszter kivételes felelősségtudattal végezte munkáját – emlékezik közvetlen munkatársára Dobos Menyhért, a Duna Televízió Zrt. vezérigazgatója. – Nemcsak szakmailag fogta össze csapatát, személyes sorsuk iránt is aggódott. Évekkel korábban, amikor a külhoni műsorok léte bizonytalanná vált, saját drámájaként élte meg a kétségeket. Mai műsoraink tematikája, az új generációk sikere az ő keze nyomát is dicsérik.”

Munkáját számos kitüntetéssel honorálták, legutóbb 2012. augusztus 20-án a Magyar Érdemrend tisztikeresztje elismerésben részesült.
„Ezt a magas állami kitüntetést név szerint én kaptam – nyilatkozta a kitüntetett az elismerés átvétele után. - Mégis úgy érzem, egy csapatnak szól. Annak a csapatnak, melynek tagjai budapesti és határon túli, illetve szórványban élő kollégák. Ők azok, akik megtiszteltek bizalmukkal és követtek az úton, melyen együtt a semmiből egy televíziós hálózatot hoztunk létre. Számomra ők a magyar-magyar összefogás példaképei.”

Eszter, nyugodj békében!

 

 

 

Adás: 2013.augusztus 6., (Duna 16.30)


 
WMP plug-in

Videotartalmaink lejátszásához szükséges a
Windows Media Player plug-in telepítése.

Firefox böngésző számára elérhető itt,
Google Chrome böngésző számára itt.

Valutaárfolyam - Román Nemzeti Bank
2019. január 21.
EUR   EUR   4.7081
HUF   HUF   1.4797
USD   USD   4.1377

PARTNEREK