Szépek között is a legszebb

Először rendezik hagyományteremtő céllal a Felvidék Szépe versenyt. A Szabad Újság szervezésének nem titkolt célja, hogy a megosztott felvidéki magyarságnak igényes, szórakoztató programot nyújtson. A közmédia felkarolta a kezdeményezést, s számos műsorában számol be a jeles eseményről.

A Komáromi Jókai Színház március 22-én ad otthont a Felvidék Szépe verseny döntőjének. Az ünnepi gálán a hölgyek bemutatkozása mellett neves magyar énekesek, előadóművészek, előadók lépnek fel. A végső megmérettetést hosszú válogató előzte meg. A résztvevőket a zsűri 120 jelentkezőből választotta ki. A 18 továbbjutóhoz további két lány csatlakozott, akik a Felvidék Szépe közösségi oldalán, illetve a kezdeményező Szabad Újságban indított szimpátiaszavazás során a legtöbb támogató voksot és szelvényt gyűjtötték össze. A hagyományteremtés igényével szervezett vetélkedő döntőjét a Duna Televízió is felveszi, és későbbi időpontban sugározza. Az MTVA műsorai e héten kiemelten foglalkoznak a példamutató kezdeményezéssel.

„Az első alkalommal rendezett seregszemle a szervezőket is új feladat elé állította –válaszol Bereki Anikó felelős szerkesztő-műsorvezető kérdésére Csóka Dóra sajtószóvivő az Átjáróban. – Célunk, hogy olyan szépségkirálynőt válasszunk, aki külcsínben méltó módon viseli egy évig a koronát, s felelősséggel képviseli a felvidéki magyarságot minden megnyilatkozásában.” (M1, csütörtök 14.30)
A Kívánságkosárban Volf-Nagy Tünde és Klement Zoltán műsorvezetők a verseny arcát, Rákosi Annamáriát faggatják. „Nagyon szépek és kedvesek a döntős lányok – fokozza az érdeklődést a Miss World Hungary 2013 győztese. – Most érkeztem a párkányi felkészítő táborból, ahol az egybegyűlteket a színpadi mozgás fortélyaira tanítottam, s tanácsokkal segítettem a lányok öltözködését, frizurájuk és sminkjük elkészítését. A látottak alapján a verseny csak sikeres lehet” (Duna, csütörtök 13.45, Duna World, péntek 0.00)
A Kárpát Expresszt, a Duna külhoni tematikájú műsorát is élénken foglalkoztatja a Felvidék népszerű programja. Kozári Réka műsorvezető nemcsak az eseményre, hanem az akció hátterére és fogadtatására is kíváncsi (péntek Duna 7.00, Duna World 8.05).
A Határok nélkül csütörtöki adása ugyancsak foglalkozik a Felvidék Szépével. Haják-Szabó Mária felvidéki tudósító mikrofonja előtt ismét a szóvivő ad átfogó képet az előkészületekről, a döntő jelentőségéről és az előrelátható izgalmakról (Kossuth Rádió 19.30).
A nézők és hallgatók a 180 perc (Kossuth Rádió 7.00-10.00) és a Ma Reggel (M1 6.50-10.00) pénteki adásából tudhatnak meg egyéb részleteket a legszebb felvidéki lányok próbatételéről.
A hétfői Térképben, a nézők már rövid összeállítást is láthatnak a szombati gálaestről. Kalocsai Andrea, a Duna világmagazinjának műsorvezetője a szépségkirálynőt is vendégül látja (Duna 17.30).

(sugárzási időpontok erdélyi idő szerint!)

 

 

 

 

Adás: 2013.augusztus 6., (Duna 16.30)


 
WMP plug-in

Videotartalmaink lejátszásához szükséges a
Windows Media Player plug-in telepítése.

Firefox böngésző számára elérhető itt,
Google Chrome böngésző számára itt.

Valutaárfolyam - Román Nemzeti Bank
2018. május 25.
EUR   EUR   4.6288
HUF   HUF   1.4479
USD   USD   3.9524

PARTNEREK