Erdélyi válogatott

Szentegyházán és Válaszúton tartotta erdélyi válogatóit a Fölszállott a páva 2014. A megmérettetés eredményét a nézők szombaton láthatják.

A Duna szombaton tűzi műsorára a Fölszállott a páva erdélyi válogatófilmjét. A szervezők Erdélyben két területi versenyt tartottak: Szentegyházán júniusban, Válaszúton, Kallós Zoltán hazájában szeptemberben forgattak. A nézők a fővárosi seregszemlén is találkozhattak erdélyi, moldvai versenyzőkkel, akik versenyszámát ugyancsak szombaton láthatjuk.

Természetesen mindenkit a továbbjutók érdekelnek. Szombaton felszáll a füst, s az adás végén Novák Péter bejelenti, kik folytatják a versenyt a március 8-án kezdődő elődöntőkben.
„A legszívmelengetőbb az erdélyi utunk volt – értékeli a látottakat Balogh Júlia vezető szerkesztő. - Nyolc alkalommal nézhettem végig a Fölszállott a páva 2014-re jelentkezett fiatalokat, azaz mindenkit láttam, aki megmérettetett. Mit mondhatnék róluk, a csoda-fiatalokról? Csupán annyit, hogy sokszor öntudatlanul, sokszor tudatosan mindent hordoznak, ami magyar: az éneklés élményét, az árvalányhaj lebegését, a régi múltakat, sugárzó emlékeket, nagy magyar bánatokat, valamint a jókedvű élni akarást!”

Sokan nosztalgiával gondolnak vissza a Fölszállott a páva első, 2012-ben lezárult évadjára. A színvonalas adássorozat, a verseny egyedi hangulata minden nézőt és résztvevőt megérintett, a győztesek ismertek lettek az egész Kárpát-medencében.
A szervezők szakmai sikerként könyvelik el, hogy a megmérettetés lehetősége 2013-ban előcsalogatta a korábban „kiváró” profi formációkat is; a jelentkezők izgatottan várták a 2014-es széria selejtezőit. E versenyszellem az erdélyi régióban is előtört, többek között a kolozsvári folkélet zenegépe, a Tokos Zenekar is a benevezés mellett döntött. A válogatókon más ismert együttesek is felvonultak, köztük a sepsiszentgyörgyi hagyományőrző táncegyüttes, az Amenkha, vagy a nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes. Jól tették, művészetüket ezúttal távolabbra is megismerhetik!

(forrás: MTVA Sajtóiroda)

 

 

 

Adás: 2013.augusztus 6., (Duna 16.30)


 
WMP plug-in

Videotartalmaink lejátszásához szükséges a
Windows Media Player plug-in telepítése.

Firefox böngésző számára elérhető itt,
Google Chrome böngésző számára itt.

Valutaárfolyam - Román Nemzeti Bank
2018. június 20.
EUR   EUR   4.6660
HUF   HUF   1.4443
USD   USD   4.0348

PARTNEREK