Angyal jár az Ipoly-mentén

Hatodszor gyűjt adományokat a határon túlra a Mikulásgyár és az MTVA Sajtóirodája. A karácsonyi ajándék idén Ipolykeszi rászorultjainak ünnepét aranyozza be. A kezdeményezésről a Térkép és a Határok nélkül is beszámol.

A Térkép pénteki adásával búcsúzik az óévtől. A világmagazin tematikáját így a karácsony hangulata szövi át: többek között beszámol a Mikulásgyár és az MTVA Sajtóirodájának közös felvidéki jótékonysági akciójáról is. Immár hagyománnyá vált, hogy a Városligetben székelő, jövőre tízedik születésnapját ünneplő karitatív kezdeményezés és a közmédia közösen ajándékoz meg határon túli közösségeket. Idén Ipolykeszire jutnak el a csomagok; ennek nyomán a műsor vendége Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője és Kosík Szilvia, a település polgármestere. A hagyományteremtő jótékonysági munkáról a Határok nélkül rádióműsor is beszámol.

A közmédia külhoni kommunikációs munkájában nagy szerepet kap a karitatív munka. A Mikulásgyár és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (elődje, a Magyar Televízió munkáját folytatva) immár hatodik alkalommal juttat el adományt a határon túlra. A Felvidéken Szepsi, Fülek, Nagyölved, Szőgyény, Farnad, Gúta, Erdélyben Székelyhíd, Gyimesközéplok és Háromkút rászorulói kaptak eddig ajándékot.
„A közszolgálat és a jótékonyság szinonim fogalmak – világít rá a kezdeményezés gyökereire Lencsó Rita, az MTVA Sajtóirodájának vezetője, az akció felkarolója. – A Jónak lenni jó idei kampánya az erdélyi gyerekek arcára csalt mosolyt, a felvidéki gyűjtés egy ötszáz lelkes falu családjainak ünnepét teheti szebbé.”

Az ajándékok szortírozásában, csomagolásában a Sajtóiroda munkatársai jelentős gyakorlatra tettek szert; elvük, hogy olyan ajándékot nyújtsanak át, amit ők is szívesen elfogadnának. Munkájukat Felvidéken az Esterházy János Polgári Társulás, Erdélyben az Erdély.ma hírportál segíti. A személyre szabott ajándékcsomagokat az MTVA képviselője szombat délelőtt 11 órakor az ipolykeszi Kultúrházban adja át.

 

 

Adás: 2013.augusztus 6., (Duna 16.30)


 
WMP plug-in

Videotartalmaink lejátszásához szükséges a
Windows Media Player plug-in telepítése.

Firefox böngésző számára elérhető itt,
Google Chrome böngésző számára itt.

Valutaárfolyam - Román Nemzeti Bank
2018. június 20.
EUR   EUR   4.6660
HUF   HUF   1.4443
USD   USD   4.0348

PARTNEREK